Baconhalloumi med dillpesto [caption id="attachment_19636" align="alignnone" width="700"] Enkelt tilltugg med halloumi, bacon och dillpesto gör succé till fördrinken eller till fredagsmyset![/caption] 12 st 20 minuter Dillpesto 100 g färsk dill 1 dl pinjenötter, ca 50 g (går att byta mot skållad mandel om du vill) 1–2 vitlöksklyftor ½ dl olivolja 1 dl rapsolja 100 g finriven parmesanost salt och peppar färskpressad citronsaft Baconlindad halloumi 2 pkt halloumi eller typ eldost 6 skivor bacon Tips! Dillpeston gör succé och är även gott till en bit grillad fisk! Vill du inte använda vanligt bacon, prova med vegetariskt bacon eller kycklingbacon! Hitta din svenska hallomi och gårdsmejerist här! Gör så här! Grovhacka dillen och pinjenötterna. Skala och riv vitlöken. Mixa ihop det med stavmixer tillsammans med oljan. Vänd ner den finrivna osten. Smaka av med salt, peppar och några droppar färskpressad citron. Servera dillpeston rumstempererad. Den håller ca 2 dagar i kyl. Skär halloumin i 12 stavar. Dela baconskivorna och rulla in varje stav med en skiva. Grilla runt om till fin färg eller stek i varm ugn på (225°) i ca 10 minuter. Vänd stavarna gärna en gång även i ugnen. Recept och bild: Sandra Palmqvist