Ett filmjölksbröd är enkelt snabbt & gott! Inget knådande, utan den kladdiga degen röres bara ihop. Har du inte filmjölk, så funkar även yoghurt. Och man kan slänga ner lite vad man vill. Grunden jag utgår ifrån är ca 5 dl valfritt mjöl, 5 dl fil/yoghurt, 1 dl valfri sirap, honung eller rårörda bär t.ex lingon och 1,5 tsk av vardera bakpulver och bikarbonat + salt, ca 1 tsk. Ta mindre om du är känslig för salt. Sen fyller jag på med ca 1-2 dl torkade frukter och bär. T.ex tranbär, aprikoser, blåbär, fikon. Även russin. Eller inget alls om du så vill. Sen även ca 3 dl blandade frön, gryn och nötter. T.ex solrosfrön, havregryn, hasselnötter, mandel, pumpakärnor. Upp i en bakpapperklädd form och baka i mitten av varm ugn på 175 grader i ca 60 minuter. 5 dl valfritt mjöl 5 dl fil/yoghurt 1 dl valfri sirap, honung eller rårörda bär t.ex lingon 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk bikarbonat ca 1 tsk salt, Ta mindre om du är känslig för salt 1-2 dl torkade frukter och bär. T.ex tranbär, aprikoser, blåbär, fikon ca 3 dl blandade frön, gryn och nötter. T.ex solrosfrön, havregryn, hasselnötter, mandel, pumpakärnor. ta vad du har hemma helt enkelt. Gör så här! Rör ihop det blöta först, sen blanda ner det torra däri. Upp i en bakpapperklädd form och baka i mitten av varm ugn på 175 grader i ca 60 minuter. Puss//Sandra