[caption id="attachment_24589" align="alignnone" width="700"] Visst är det gött att sätta fram en burk eller två med hembakade kakor när man får besök? Torra småkakor håller länge i skafferiet. Gör du många går det givetvis utmärkt att frysa in småkakorna.[/caption] Enkel småkaka - brysselkex med vanilj och kakao 40-45 st 150 g kylskåpskallt smör 1 ½ dl socker 4 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao ½ tsk vaniljpulver 1 ägg ½ msk kallt vatten Garnering 1–2 dl pärlsocker Tips! Givetvis kan du rulla i vanligt strösocker om du vill. Färgat eller ofärgat. Kakaosmaken är ganska mild, vill du ha mer smak av choklad så kan du tillsätta 50 g finhackad mörk choklad i mördegen. [caption id="attachment_24590" align="alignnone" width="700"] Mina småkakor, i detta fall chokladbrysselkex med vanilj, är sällan perfekt formade. Men det tycker jag inte gör något. får gärna synas att det är hembakat.[/caption] Gör så här! Tärna smöret fint och kör ihop med resterande ingredienser i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten mot slutet och kör till en deg. Rulla ut degen till två runda längder, ca 20 cm långa och 3 cm i diameter. Låt vila i kyl 45 minuter. Sätt ugnen på 175°. Rulla rullarna i pärlsockret. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och baka i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin