[caption id="attachment_24770" align="alignnone" width="700"] Enkelt recept på senapssill med dill. Perfekt till midsommar! Vill du göra det ännu enklare, köp en färdig senapssås.[/caption] Senapssill med dill - enkelt recept Underbar senapssill. Och enkel att göra! Antal: 4 port Tid: 20 minuter 1 förp 5-minuterssill à 420 g ½ dl grovkornig skånsk senap ½ dl mild senap 2 msk strösocker 1 msk rödvinsvinäger 2 dl rapsolja ½ dl hackad färsk dill, ca 10 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tips! Sillen håller 5 dygn om den inte åkt in och ut för mycket från kyl till bord. Går utmärkt att förbereda 2-3 dagar innan servering och håller då ca 2 dagar efter. Ännu enklare? Köp en färdig hovmästarsås och vänd ner 5-minuterssillen i. Pimpa med mer hackad färsk dill. Gör så här! Låt sillen rinna av och skär sedan i mindre bitar. Lägg senap, socker och vinäger i en skål. Häll oljan i en fin stråle och vispa kraftigt med en ballongvisp. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner hackad dill och sill. Låt stå i kyl gärna ett dygn innan servering. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö