[caption id="attachment_22471" align="alignnone" width="700"] Rabarberkompott är enkelt att göra och du kan använda det både till ostbrickan, i en tårta som fyllning eller på frukostmackan. Dessutom är dess rosa färg helt underbar![/caption] Enkel rabarberkompott - perfekt till scones, tårtfyllning eller ostbrickan Ca 5 deciliter Tid: 30 minuter 700 g färska rabarber 1 dl strösocker ½ dl vatten 2 dl gelésocker multi (Dansukker) 1 urskrapad vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver (går att utesluta) Tips! Jag använder gelésocker multi när jag vill ha lite fastare konsistens på min kompott. Vill du ha mindre socker, minska på det vanliga strösockret. God som den är med kaffegrädde och mandelbiskvier eller som tillbehör till glass eller en sockerkaka med vispad grädde. Kan även användas som fyllning till en tårta. Gör så här! Rensa och ansa rabarbern från eventuell jord och smuts. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull med strösocker och vatten. Sjud ihop tills rabarbern börjar bli lite mosig. Tillsätt geleésocker multi och koka enligt instruktioner på förpackningen (endast någon minut). Skumma eventuellt. Häll på väl rengjorda burkar, låt svalna och förvara sen kallt. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö