[caption id="attachment_22261" align="alignnone" width="700"] Snabb och enkel påsktårta med hallonmousse och påskgodis.[/caption] Och som vanligt är det upp till dig vad du väljer för kvalité på råvarorna. Det är ju inte säsong för hallon, så köp gärna frysta. Om du tinar de försiktigt i kylen på hushållspapper, behåller de formen för garnering. Eller hoppa hallon som garnering helt enkelt. Gällande hushållsfärgen så finns ekologisk och naturligt framställd hushållsfärg från Urtegaardens. Sandras enkla påsktårta Enkel, fräsch och vacker påsktårta! Portioner: 14 bitar 2 pkt färdiga tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar Hallonmousse 2 gelatinblad 100 g vit choklad 5 dl frysta hallon 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde Garnering 100 g kokosflingor 2–3 droppar gul hushållsfärg 3 dl vispgrädde 3 dl blandat påskgodis, t ex choklad- och marsipanägg citronmeliss ev färska hallon Gör så här! Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen fint. Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull, låt svalna helt. Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i moussen. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme. Fördela hallonmoussen på fem av de sex tårtbottnarna och lägg ihop. Den sjätte läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå. Vispa grädden och bred på tårtan samt runtom. Strö på kokosen och garnera med godis, citronmeliss och hallon. Tips! Tårtan går bra att lägga ihop dagen före servering. Garnera vid servering. Det funkar även med ett paket tårtbottnar, då blir lagren med mousse tjockare. Beräkna då tårtan till 8–10 portioner. Och givetvis går det bra att baka egna tårtbottnar med såklart.