Enkelt chokladgodis till påsk! Mormor Britas rustika mandel- och persikokaka 12 bitar, ca 1 h 30 min 200 g skållad mandel 200 g mjukt smör 3 dl strösocker 4 ägg från glada höns finrivet skal av 1 citron finrivet skal av 1 apelsin 400 g grovriven mandelmassa 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt persikohalvor på burk, ca 500 g avrunnen vikt Påskprylar vi minns från förr! Sätt igång ugnen på 175 grader varmluft och låt persikorna rinna av i en sil. Kör mandeln i en matberedare till mellangrov textur, dvs varken hackat eller malet. Lite både och. Vispa smör, citruscest och socker poröst med en elvisp. Sänk hastigheten och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör för hand ner det torra i ägg- smörvispet tillsammans med mandelmassan. Blanda väl. Häll upp smeten i en välsmord och bröad rund form på 24 cm i diameter och ca 10 cm hög. Lägg ner persikorna med den kupade sidan upp och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Lägg över en bit folie mot slutet om kakan börjar bli mörk. Känn med sticka så klar. Lite kladdig i mitten är ok, men ej rinnig konsistens. Servera med en klick vispad grädde! Påskgodis - gör marshmallowsägg som proffsen! Puss//Sandra Bild: privat Instagram Recept: Sandra Palmqvist