[caption id="attachment_25931" align="alignnone" width="700"] Enkel och lättlagad ostpaj med bacon går extra snabbt när man använder färdig pajdeg.[/caption] Ost- och baconpaj med purjolök Till 4 hungriga eller 6 mindre hungriga ihop med sallad. 4-6 portioner 1 timme 1 färdig pajdeg, finnes i kyldisken i livsmedelsbutiker 140 g bacon 1/2 purjolök 3 ägg 2 dl mjölk 2 tsk dijonsenap 2 dl riven vällagrad ost salt, peppar 150 g mozzarella 1/2 kruka färsk basilika, torkad går bra med, ca 1 msk BACONLINDAD KYCKLING I UGN - RECEPT Gör så här! Halvera och stek baconskivorna lagom knaprigt en stekpanna. Låt rinna av. Ansa och skär purjolöken i 2 cm tjocka skivor, blanchera mjuka, ca 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Rör ihop ägg, mjölk, riven ost, salt, peppar. Skiva mozzarellan. Lägg pajdegen i en bakpapperklädd rund springform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter. Lägg i äggstanningen, sen purjolök och baconskivor. Toppa med skivad mozzarella och basilikablad. Tillaga i nedre mitten av varm ugn på 175° varmluft i 35-40 minuter. Om mörk på toppen, täck över pajen. smeten ska ha stannat och fått fin gyllene färg. PAJ MED BACON OCH POTATIS - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin