[caption id="attachment_19395" align="alignnone" width="700"] Enkel tårta som du kan garnera med vad du vill. Jag garnerade givetvis med påskgodis.[/caption] Recept på enkel och vacker påsktårta 14 bitar 2 pkt färdiga tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar Hallonmousse 2 gelatinblad 100 g vit choklad 5 dl frysta hallon 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde Garnering 100 g kokosflingor 2–3 droppar gul hushållsfärg 3 dl vispgrädde 3 dl blandat påskgodis, t ex choklad- och marsipanägg citronmeliss ev färska hallon Saftig sockerkaka - recept (receptet fungerar ypperligt att baka i en rund springform med) Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen fint. Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull, låt svalna helt. Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i moussen. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme. Fördela hallonmoussen på fem av de sex tårtbottnarna och lägg ihop. Den sjätte läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå. Vispa grädden och bred på tårtan samt runtom. Strö på kokosen och garnera med godis, citronmeliss och hallon. Tips! Tårtan går bra att lägga ihop dagen före servering. Garnera vid servering. Det funkar även med ett paket tårtbottnar, då blir lagren med mousse tjockare. Beräkna då tårtan till 8–10 portioner. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sandra Palmqvist, Christina Uhlin [caption id="attachment_19397" align="alignnone" width="640"] Bild från Fotograf Kickis kamera.[/caption]