[caption id="attachment_24743" align="alignnone" width="700"] Kavring med matjessill, ägg och hackad rödlök med gräddfil eller som här med en dillkräm är så enkelt och gott! Vill du ta det ett steg högre bryn lite smör och ringla över precis vid servering. Fantastiskt gott![/caption] Sillmacka med dillgräddfil, rödlök och ägg Antal: 4 port Tid: 15 minuter 2 ägg 2 msk hackad dill 1 dl gräddfil salt och peppar 1–2 burkar matjessill, ca 200 g avrunnen vikt 1 rödlök 4 skivor kavring eller annat grovt bröd 1–2 msk matfett till brödet 1 ask krasse, ca 50 g Gör så här! Koka äggen. Låt svalna, skala och riv på den grova sidan på ett rivjärn. Du kan också hacka ägget om du vill. Rör ihop hackad dill och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Låt matjessillen rinna av. Skala och skiva rödlöken. Smöra kavringen, lägg på sill, ringla över dillgräddfilen och toppa med ägg, rödlöksskivor och klippt krasse. Tips! Lite brynt smör är ljuvligt att ringla över vid servering! Inkokt lax med färskpotatis, romsås och primörer För att inte få en torr och överkokt lax, häller vi den heta lagen över laxen och låter stå. Laxen blir perfekt! [caption id="attachment_24745" align="alignnone" width="700"] Tricket med att få till den perfekta inkokta laxen är att inte koka laxen. Utan slå den kokheta lagen över laxen och låt stå. Jag lovar att du kommer att älska det![/caption] Antal: 4 port Tid: 40 minuter 500 g lax utan skinn 1 rödlök 1 gul lök 3 dl vatten 2 dl strösocker 1 dl ättika, 12% 1 tsk salt 5 lagerblad Romsås ½ rödlök 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 3 msk rökt kaviar, t ex Svennes eller Kalles 1 burk röd rom, ca 80 g ½ dl hackad dill några droppar citronsaft salt och peppar Tillbehör kokt färskpotatis primörer Tips! Även romsåsen blir godare om den får stå och dra ett dygn i kyl före servering. Byt till lättprodukter för lägre fetthalt på såsen. Även tjock naturell yoghurt 10 % fungerar. Gör så här! Skär laxen i fyra lika stora bitar. Lägg i en form med kant med plats för både lax och den heta lagen som ska hällas över. Ca 25x20 cm och 7 cm hög kant. Skala och skiva de båda löksorterna. Lägg löken i en kastrull med vatten, socker, ättika, salt och lagerblad. Koka upp och låt sjuda några minuter. Häll den heta lagen över laxen direkt. Lyft på laxbitarna något så lagen kommer in under. Täck formen med plastfolie och låt stå och svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kyl ett dygn. Romsås: Rör ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera laxen rumstempererad med nykokt färskpotatis, romsås och primörer. [caption id="attachment_24746" align="alignnone" width="700"] Lätt att göra och riktigt smarrig är denna vita chokladkräm med smak av citron. serverat med jordgubbar som fått marineras lite med färsk basilika och kanske likör är detta det perfekta avslutet på en sommarmiddag.[/caption] Vit choklad- och citronkräm med basilikarörda sommarbär Sååå enkel och så himla, himla gott! Antal: 4 port Tid: 20 minuter 200 g vit choklad 3 dl vispgrädde 1 citron, rivet skal Tillbehör marinerade sommarbär(se nedan) Tips! Basilikamarinerade sommarbär: Rör ihop 250 g hallon eller jordgubbar med några strimlade blad färsk basilika och eventuellt 1–2 msk likör eller rom och lite honung. Servera direkt med den goda chokladkrämen Gör så här! Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Värm upp grädden, men låt den inte koka. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Tvätta citronen ordentligt. Riv skalet fint och vänd ner i chokladsmeten. Ställ i kyl, helst över natten till nästa dag. Vid servering, vispa upp chokladkrämen och fördela i fyra portionsglas. Toppa med marinerade bär, färska jordgubbar eller annan frukt. [caption id="attachment_24747" align="alignnone" width="700"] Detta är verkligen sommarens dessert! Både lättlagad, ljuvligt god och lätt att förbereda om ni så är två, få eller flera på hygget.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin