[caption id="attachment_22916" align="alignnone" width="700"] Läskande melonglass med smak av mynta sitter fint i sensommarvärmen.[/caption] Enkel- och nyttig melonglass med mynta En läskande och sval dessert med glassliknande konsistens! Mängd: 1 liter Tid: 30 minuter + tid i frysen 1 nätmelon, ca 800 g, 500 g nettovikt 2 ½ dl strösocker 2 ½ dl vatten 1 kruka färsk mynta ½ mogen banan 2 dl tjock yoghurt Tips! Maxa smakerna genom att servera en melonsallad till. Använd sockerfritt socker om du vill till sockerlagen. Du kan även skära melon + banan i mindre (½ cm) bitar och frysa. Mixa sen de frysta fruktbitarna ihop med yoghurt och mynta. (använd en stadig handmixer). Söta med honung. Ät direkt. Gör så här! Koka upp socker och vatten. Låt svalna. Mixa ner mynta i sockerlagen, ställ kallt. Skala melonen och skär i bitar. Mixa till en slät puré med banan och yoghurt. Mixa ihop melonpurén med sockerlagen och frys minst 2 timmar. Rör runt med jämna mellanrum så den blir luftig, eller ännu bättre, kör det i en glassmaskin och frys sedan in. [caption id="attachment_22917" align="alignnone" width="700"] servera gärna med en melonsallad. "Glassen" håller ca en vecka i frysen, sen kan den tappa lite av sin konsistens.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin