[caption id="attachment_14881" align="alignnone" width="640"] Mumsig morotskaka![/caption] Sandras mumsiga morotskaka Ca 10 bitar 3 ägg 3 ½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljpulver 3 tsk bakpulver 1 ½ msk malen kanel 1 ½ msk malen kardemumma 1 msk malen ingefära 1 nypa salt 1 ½ dl solrosolja 4 dl finrivna morötter, luftigt uppmätt och väl urkramade Frosting 200 g naturell färskost 50 g smör, smält och gärna brynt med florsocker Gör så här! Sätt igång ugnen på 150°. Lägg alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl. Smörj och bröa en form med hög kant och cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Håll koll. Alla ugnar fungerar olika. Under tiden kakan svalnar gör frostingen. Rör ihop färskost och smält smör tills slät kräm. Gärna med elvisp. Smaka av sötman med florsocker. Bre på frostingen på kakan när den svalnat helt. Tips! Kan givetvis ätas samma dag, men låt gärna stå några timmar innan servering eller svalt över natten. Recept Sandra Palmqvist Mobilbild Sandra Palmqvist