[caption id="attachment_24908" align="alignnone" width="700"] Enkel och krämig tomatsoppa som också är den godaste tomatsoppan. Färska tomater ihop med kokosmjölk, lime, chili är riktigt gott och mättande.[/caption] Krämig kokos- och tomatsoppa med chili, lime och koriander Matig och lättlagad soppa. Vill du lyxa till det så toppa med några handskalade räkor. Supergott! Antal: 4 port Tid: 45 minuter 500 g röda tomater 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 1 röd chili, typ spansk peppar olja salt och peppar 5 dl kycklingbuljong, från konc fond eller tärning (går bra med grönsaksbuljong med) 400 ml kokosmjölk, vanlig eller lätt (lätt kokosmjölk innebär bara mer vatten, så blanda själv om du vill) Tillbehör rostad kokos, lime och hackad koriander Tips! Rostad kokos: finns färdig att köpa, annars torrosta kokosflingor eller kokosflakes i en het och torr panna. Den rostade kokosen förhöjer kokossmaken, men är inte nödvändig. Däremot så ger koriandern och limen soppan ett riktigt smaklyft. Gör så här! Dela tomaterna i mindre bitar. Ta bort det gröna. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Lägg i en vid stor kastrull med lite olja, salt och peppar. Fräs allt i ca 15 minuter under omrörning då och då. Häll på buljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt kokosmjölken, ge soppan ett uppkok och mixa sedan med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt soppan lite med buljong, men den ska vara lite chunky. Häll upp soppan och servera med rostad kokos, lime och hackad färsk koriander. Och kanske ett bröd. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin