[caption id="attachment_20074" align="alignnone" width="651"] En tårta med saftiga tårtbottnar med mandelmassa och fyllning på vit choklad och mango. garnera med massor av chokladkonfekt och om du vill ätbart glitter.[/caption] Nyårstårta Enkel och ljuvlig tårta med vit choklad och mango. Garneringen med chokladflarn, ätbart glitter och maränger gör tårtan luxuös. Antal:12 bitar Tid: 2 timmar Tårtbottnar 3 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 100 g mandelmassa 2 tvättade citroner 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 75 g smör 1 ½ dl mjölk Vit chokladkräm med mango 250 g fryst mango 300 g vit choklad 2 dl vispgrädde 40 % Garnering ätbart glitter, valfritt chokladgodis, maränger, färsk mango, passionsfrukt Gör så här! Tina mangon till chokladkrämen i ett durkslag. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner. Riv citronskalet fint och vänd ner. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret i en liten kastrull. Rör ner mjölken. Blanda sedan ner det i kaksmeten. Häll upp smeten i en välsmord och bröad form med avtagbar botten. Baka i mitten av ugnen, gärna varmluft, i 35–40 minuter. Lägg över bakpapper på slutet om kakan ser mörk ut. Låt svalna helt. Chokladkräm: Mixa den tinade mangon med en stavmixer eller hacka den väldigt fint. Ställ åt sidan. Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden, låt den ej koka, och häll över chokladen och rör till en jämn kräm. Blanda ner mangon, ställ i kyl tills krämen stelnat. Dela kakan på mitten i två bottnar. Bred ut ett lager kräm, lägg på den andra bottnen och bred resten av krämen ovanpå och runtom. Garnera efter tycke och smak. Tips! Chokladdekor! Smält 100 g vit choklad och bred ut på bakplåtspapper. Strö över ätbart glitter och låt stelna. Bryt i bitar och sätt runt tårtans kant! Ätbart glitter hittar du hos bland andra Odense och Panduro hobby. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin [caption id="attachment_20072" align="alignnone" width="647"] Ett bubbel till nyårstårtan är riktigt gott![/caption] [caption id="attachment_20073" align="alignnone" width="659"] Var lite "wild & crazy" när du dekorerar din tårta. Blanda hej vilt av diverse favoritchoklad. Om du vill ha in lite syra så kan du även dekorera med lite passionsfrukt.[/caption]