Ketchup på tomat och paprika Ca 3 dl 2-3 röda paprikor, 400 g 100 g soltorkade tomater 1 rödlök 1-2 msk rapsolja ½ dl strösocker ½ dl vinäger ½ dl vatten salt och peppar 1. Rosta paprikorna naturella på 250° i 15 minuter. De får gärna bli lite sotiga. Och skrapa sen av skalet. Om du lägger paprikorna i en plastpåse och låter de svalna så, så är det lättare att skrapa av skalet sen. 2. Skala och finhacka löken, fräs i olja, tillsätt tomaterna och paprikan och låt fräsa några minuter. 3. Tillsätt resterande ingredienser, låt sjuda 7-10 minuter, mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tips! Vintertid är färska tomater tråkiga. Soltorkade tomater har bra smak för en hemgjord ketchup! Eller så gör med krossade tomater. PUSS//Sandra