[caption id="attachment_19629" align="alignnone" width="640"] Den här frysta cheesecake är ljuvlig och har somrig smak av hallon![/caption] Fryst cheesecake med hallon och oreos Fräsch cheesecake! Gillar du inte hallon kan du ta blåbär eller björnbär. Antal: 12 bitar Tid: 1 timme Botten 1 pkt oreokakor, ca 150 g 50 g smör Hallonsylt 250 g hallon (om frysta tänk på att de avger mer vätska än frysta) syltsocker till 250 g bär enl anvisning på paketet Fyllning 400 g naturell färskost 1 ½–2 dl florsocker 3 dl vispgrädde [caption id="attachment_19630" align="alignnone" width="640"] fryst halloncheesecake sitter som en smäck denna varma sommar![/caption] Tips! Vill du inte koka egen hallonsylt att ha i kan du röra ner 1–2 dl färdigköpt sylt. Den frysta cheesecaken är enkel att göra, och det går utmärkt att byta mejeriprodukter och glutenprodukter rakt av, med samma mängd, mot laktosfritt och glutenfritt. Gör så här! Botten: Krossa kexen. Smält smöret och blanda med kexsmulet. Tryck ut i en bakpappersklädd kvadratisk form, ca 20x20. Ställ kallt. Sylt: Lägg hallon och syltsocker i en kastrull och sjud ihop. Låt svalna, sila bort kärnorna och låt sedan kallna. Fyllning: Vispa färskosten mjuk med florsockret, vispa grädden fluffig i en annan skål, vänd sedan ihop och häll över kexbottnen. Klicka ner hallonsylten i fyllningen och gör mönster med en gaffel. Ställ i frys minst 3 timmar. Låt stå i rumstemperatur 20 minuter innan servering. Garnera, om du vill, med mer hallon och oreokex. [caption id="attachment_19631" align="alignnone" width="640"] Lite extra hallon och oreos sidan om till den frysta cheesecaken är aldrig fel![/caption] Recept och bild: Sandra Palmqvist