Enkel fisksoppa på få ingredienser God fisksoppa med enkla medel! Antal: 2 port Tid: 30 minuter 250 g fisk, t ex lax eller torsk salt och peppar ¼ purjolök 1 morot matfett till stekning 3 dl blandad fiskbuljong av tärning eller konc fond 2 dl matlagningsgrädde 100 g skalade räkor ½ dl hackad dill, färsk, fryst eller torkad Gör så här! Dela fisken i mindre bitar, ca 2x2 cm, salta och peppra och låt ligga. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva moroten. Fräs grönsakerna nästan mjuka i en kastrull med valfritt matfett. Häll på buljong och grädde. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken i kastrullen. Sjud tills fisken är klar, ca 5 minuter. Vid servering, toppa med räkor och hackad dill. En bit bröd är gott till. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin