[caption id="attachment_24295" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabblagad cheesecake i glas, både vacker och god![/caption] Cheesecake i glas med granatäpple En väldigt enkel och något mäktig dessert, så har det serverats både förrätt och varmrätt så räcker detta recept till 6 mindre portioner. Antal: 4– 6 port Tid: 30 minuter 2 st granatäpplen eller 1 pkt frysta, tinade granatäppelkärnor 3 dl vispgrädde 250 g mascarpone 1 dl florsocker ½ tsk vaniljpulver 8–10 st digestivekex Sockerlag 1 dl strösocker 1 dl vatten Tips! Krämen kan du förbereda och förvara i kyl. Skulle den bli lite lös kan du bara vispa upp den 1–2 minuter igen innan du lägger ihop cheesecaken i glasen. Granatäpplekärnorna går bra att lägga i sockerlagen 1 dag innan cheesecaken läggs ihop i glasen. Vill du ha mindre sötma, så skippa sockerlagen till granatäpplekärnorna och använd dom naturella. [caption id="attachment_24296" align="alignnone" width="700"] Min cheesecake i glas med granatäpple passar både på en julmiddag, nyårsafton som en vanlig lördag eller en vardag. Enkel och god är den med.[/caption] Gör så här! Koka ihop sockerlagen och låt svalna. Lägg granatäppelkärnorna i en skål. Häll sockerlagen över och låt gärna stå minst en timme innan du lägger ihop desserten. Vispa grädden fluffig. Vispa sedan ner mascarpone, florsocker och vaniljpulver. Krossa kexen. Vid servering, varva granatäppelkärnorna med mascarponekrämen och kexsmulorna. Toppa gärna med granatäpple och digestivesmulor. Servera direkt. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin