[caption id="attachment_25137" align="alignnone" width="700"] Kasslergratäng med broccoli och keso är en hederlig klassiker. Och gott är det med. Har du inte provat så gör det nu.[/caption] Broccoli- och kesogratäng med kalkonkassler En klassisk gratäng som dessutom är ganska nyttig. Både lätt- och snabblagad! Antal: 4 port Tid: 45 minuter 2 broccolistånd ½ purjolök 600 g kalkonkassler ("vanlig" kassler eller korv går bra det med) 2 vitlöksklyftor 500 g minikeso ½ dl hackad persilja, ca 20 g 2 ägg ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 1 dl riven mager ost, 12% (eller om du vill en riven ost med högre fetthalt och mer smak) Gör så här! Ansa broccolin och dela i mindre bitar. Ansa purjolöken, skär i 2 cm bitar och skölj. Koka upp en kastrull med vatten, sjud broccolin i ca 2 minuter. Tillsätt purjolöken och låt vattnet koka upp igen. Häll av och spola kallt så inte tillagningen fortsätter. Låt rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg broccoli och purjolök i en ugnsfast form, strimla kalkonkasslern och lägg ovanpå. Skala och riv vitlöken. Rör ihop med keso, persilja, ägg, salt och peppar och ost. Fördela ovanpå kasslern. Tillaga gratängen i ugnen i 20–30 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin