[caption id="attachment_23194" align="alignnone" width="700"] Lättlagade enchiladas med räkor! Krämigt och gott och endast 5 ingredienser.[/caption] Gratinerade enchiladas med räkor Två rejäla enchiladas per person. Servera med en sallad om du vill. Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter 1 st medelstor purjolök, om stor använd 2/3. 500 g skalade räkor 5 dl creme fraiche, gärna smaksatt. T.ex paprika eller tomat med lite hetta. 200 g riven ost 8 st tortillabröd, medelstorlek salt, peppar Tips! Gillar du inte räkor kan du använda kräftstjärtar eller göra den vegetarisk med t.ex strimlade grönsaker eller stekt tofu. Går givetvis bra att smaksätta naturell creme fraiche om du inte hittar snarlik smaksättning som i receptet. Att hacka upp några avrunna soltorkade tomater och riva ner lite vitlök är gott. Även att smaksätta med en massa örter. Vill du hålla nere fetthalten så välj magrare creme fraiche eller varför inte prova att använda en fet, tjock yoghurt eller keso? Gör så här! Skölj och ansa purjolöken. Strimla i tunna strimlor. Rör ihop den strimlade purjolöken med räkor, 4 dl creme fraiche och 150 g ost. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på de 8 tortillasbröden, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Rör ihop resterande creme fraiche och riven ost. Smaka av med lite salt och peppar och ringla över rullarna. Tillaga i mitten av varm ugn på 225° i ca 20 minuter. Håll koll så att tortillabrödets kanter får för mycket färg/bränns vid. Servera direkt! [caption id="attachment_23195" align="alignnone" width="700"] Gratinerade enchiladas med räkor funkar både till vardags och till fest. Och gillar du inte räkor kan du göra på kräftstjärtar eller vegetarisk med strimlade grönsaker.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin