[caption id="attachment_24569" align="alignnone" width="700"] Mjuksega jordnötskakor är det perfekta baket till ditt karantänmys. Nu ska man ta corona på allvar, men livet blir lite bättre med en god småkaka.[/caption] Rustika havre- och jordnötskakor Goda, mäktiga och rika på jordnötter. Till kaffet, som mellanmål när hungern är för stor. Jordnötskakan är lite åt barshållet. Mättande och mjuksega i konsistensen och nästan lite som Snickers i smaken. Eller baka ett gäng och ha inför ditt karantänmys i dessa coronatider. Antal: ca 40 st 4 dl havregryn 2 dl socker 1 tsk bakpulver 2 dl salta jordnötter ¾ dl ljus sirap 350 g crunchy jordnötssmör 2 ägg Gör så här! Lägg alla torra ingredienser i en matberedare. Kör några minuter så jordnötterna slås sönder. Tillsätt sirap, jordnötssmör och ägg och kör ihop till en smet. Sätt ugnen på 175°. Ta upp smeten och jobba ihop den lite med händerna. Den är både kompakt och lite smulig. Rulla 40 bollar och lägg på två bakpappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en mjölad gaffel. Kakorna får nu ett rustikt utseende med "gafflad" topp och lite spruckna kanter. Baka i mitten av ugnen i 6–8 minuter. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin