[caption id="attachment_20018" align="alignnone" width="621"] En krämig brulé med julig smak av pepparkaka. Som dessert till en julmiddag eller kanske på nyårsmenyn.[/caption] Crème brulée med julsmaker Detta recept blir ca 5 dl smet. Beräkna till 5 större bruleér eller 10 mindre. Antal: 5-10 st tid: 2 timmar Ingredienser 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 150 g mörkt muscovadorörsocker 1 msk pepparkakskryddor 6 äggulor strösocker, ca 1 msk/brulé att bränna av med på toppen. Gör så här! Koka upp grädde, mjölk, muscovadorörsocker och pepparkakskryddor. När blandningen svalnat, rör ner äggulorna. Sila smeten genom en finmaskig sil och häll upp i portionsformar som tål ugnsvärme. Baka i mitten av varm ugn på 95°, i ett vattenbad. Ca 60 minuter för små och 60–80 minuter för de större. När du skakar formen lite så ska brulée bara dallra litegrann. Låt svalna helt och sätt sedan i kylen, gärna över natten. Vid servering, bränn av varje brulée med ca 1 msk strösocker i 2-3 omgångar. Tips! Muscovadorörsocker kan vara svårt att mäta upp. Därav jag har angett vikt ist för volymmått i receptet. Jag bränner alltid min brulé 2-3 gånger. Då blir det riktigt knäckigt! Och bränn försiktigt, det ska inte bli för mörkt. Ju lägre och bredare form, desto större knäckyta på toppen och kortare tillagningstid i ugnen. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin