[caption id="attachment_19379" align="alignnone" width="640"] Kyckling på väg in i ugnen. Smakerna av citron, chili, basilika och vitlök blir tillsammans en smakrik sky![/caption] Citronkyckling med basilika och chili 4 portioner 1 timme 4 kycklingbröst 1 röd chili, typ spansk peppar 1 stor citron eller 2 små 2 vitlöksklyftor ½-¾ dl olivolja 1 kruka färsk basilika salt, svartpeppar Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Finhacka chilin, skala och riv vitlöken, cesta citronen och pressa ur saften. Blanda upp allt med olivoljan och häll över kycklingen. Salta och peppra. Plocka av både blad och stjälkar från basilikan och dra isär slarvigt med händerna och lägg ner i formen. Tillaga i mitten av varm ugn på 125° tills kycklingköttet är fast och vitt och köttsaften är klar och ej rosa. Tar ca 40 minuter beroende på din ugn och hur stora kycklingbrösten är. Ös gärna kycklingen några gånger under tillagningen. Servera gärna med potatis. Råstekt eller ugnsbakad. Tips! För bästa resultat använd en stektermometer. Sätt den i den tjockaste delen av kycklingbröstet och sätt innertemperaturen på 70°. Skyn som blir i formen har riktigt god smak och ingen mer sås behövs, men vill du ha lite krämighet så är det gott med en klick tjock naturell yoghurt eller creme fraiche. Recept: Sandra Palmqvist Bild: Sandra Palmqvist