[caption id="attachment_22348" align="alignnone" width="700"] Parmesan som får marineras i olivolja, vitlök, citron och timjan smakar gott både till ett glas bubbel som tilltugg eller som topping på en sallad![/caption] Citron- och vitlöksmarinerad parmesan Detta är så gott! Till en plockbuffé, till ett fruktigt bål eller ett glas rosé eller toppa en sallad med några bitar. Håller 10 dagar i kyl. Antal: 4– 6 port Tid: 15 minuter 400 g parmesan ½ kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad 5 st vitlöksklyftor 2 st citroner, skalet 1 msk honung 4 dl olivolja eller rapsolja Gör så här! Skär osten i mindre bitar, ca 1x1 cm. Hacka timjanskvistarna, även stjälken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj citronerna och strimla skalet med en potatisskalare. Undvik att ta med det vita, det är beskt. Rör ihop honungen med oljan i en skål, lägg ner resterande ingredienser och blanda runt. Häll upp i en väl rengjord burk med tättslutande lock och förvara i kyl minst 24 timmar. Blir godare ju längre det står. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö