[caption id="attachment_23069" align="alignnone" width="700"] Saftig citron- och mandelkaka med potatis är fantastiskt gott! Foto Sophie Håkansson[/caption] Citron- mandelkaka med potatis Antal:12 bitar Tid: 1 timme 30 minuter 200 g kokt, kall potatis 3 citroner, gärna ekologiska 3 ägg 3 dl socker 200 g mandelmjöl 1 ½ tsk bakpulver 75 g smör Gör så här! 1. Sätt ugnen på 175°, gärna varmluft. Riv den kokta potatisen på den fina sidan av rivjärnet. Ställ åt sidan. 2. Tvätta citronerna och finriv skalen. Vispa ägg, socker och citronskal fluffigt med elvisp. Blanda bakpulvret med mandelmjölet. 3. Klicka ner smöret i äggsmeten varvat med mandelmjölet under fortsatt vispning. Blanda till sist ner potatisen för hand, ej med elvispen. Blanda väl. 4. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter, med avtagbar botten. Gärna med bakplåtspapper i botten. 5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. 6. Låt svalna och och stå till sig i 1–2 timmar innan du lossar den. Vid servering, pudra med florsocker. Servera gärna med en vispad grädde och fruktsallad av olika citrusfrukter. Tips! Godast att göra en dag före servering. Lossa kakan och förslut väl. Spara citronerna och gör en lemoncurd på citronsaften! [caption id="attachment_23070" align="alignnone" width="700"] Ett bra och gott sätt att ta vara på överbliven kokt potatis är att göra denna goda citron- och mandelkaka med potatis. Foto Sophie Håkansson[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson