[caption id="attachment_19968" align="alignnone" width="660"] Härlig chokladtryffel på vit choklad, med saffran, kondenserad mjölk och pistagenötter.[/caption] Sandras enkla chokladtryffel med saffran ca 30 bitar 20 minuter 400 g vit choklad 3 pkt saffran à 0,5 g 100 g smör, mjukt och rumstempererat 1 burk kondenserad mjölk, rumstempererad 70 g pistagenötter Tips! Pistagenötter kan bytas mot mandel eller valnötter eller tas bort helt. Om du inte gillar saffran är det gott att smaksätta vit chokladtryffel med lingonpulver eller lakritspulver. Smaka dig fram! Gör så här! Hacka chokladen fint och smält över vattenbad på låg värme tillsammans med saffran. Klicka i det mjuka smöret, rör runt med en ballongvisp. Vänd ner den kondenserade mjölken. Här kan chokladtryffeln se skuren ut, sätt tillbaka skålen över vattenbadet och rör snabbt så går smeten ihop igen. Häll upp smeten i en avlång brödform, ca 10x20 cm. Hacka pistagenötterna och strö över. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär sedan i bitar med en varm och torr kniv. Recept och styling: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin