[caption id="attachment_25227" align="alignnone" width="700"] Chokladmuffins fyllda med krämig nutella och på toppen ännu mer nutella och en rund chokladtryffel. En ljuvlig muffins för alla chokladälskare![/caption] Chokladmuffins med nutella En riktig chokladdröm! Gillar du inte nutella kan du använda en vanlig chokladkräm utan hasselnötter eller lägga i en chokladtryffel. Antal: 12 st Tid: 30 minuter 3 ägg 2 dl strösocker 125 g smör, mjukt och rumstempererat 1 dl standardmjölk 2 dl vetemjöl 2 dl kakao 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Fyllning 12 msk nutella Garnering ev nutella/chokladkräm, hackad choklad, chokladtryffel Dessutom behövs; 12 muffinsformar, gärna stabila. Om inte stabila så sätt formarna i en muffinsplåt, annars lätt att fyllningen rinner ut. Tips! Dessa muffins är extra goda ljumna och nybakade med lite vaniljglass. Garnera om du vill med mer nutella på toppen och eventuellt hackad choklad eller en rund chokladtryffel. Om inte stabila muffinsformar, så sätt formarna i en muffinsplåt, annars lätt att fyllningen rinner ut. Hemgjord "nutella" - choklad- och hasselnötskräm - recept Gör så här! Sätt ugnen på 200° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör klickvis, fortsätt vispa och tillsätt sedan mjölk under fortsatt vispning. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet. Klicka ut hälften av smeten i 12 formar. Klicka i nutella och fyll sedan upp med resterande smet. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungera olika. Muffinsen ska få torr yta och ha rest sig. Låt muffinsen svalna. Garnera om du vill, se tips, eller servera som de är. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin