[caption id="attachment_24828" align="alignnone" width="700"] Denna chokladkladdkaka är toppad med en syrlig creamcheesetopping på naturell färskost och lemon curd. Smakar fantastiskt ihop med den söta, mörka chokladkakan.[/caption] Chokladkladdkaka med syrlig cream cheese-topping Cream cheese-toppingen med sötsyrlig lemon curd i är suverän till den mörka chokladkakan! Antal: 16– 20 bitar Tid: 1 timme 100 g smör 2 dl strösocker 2 ägg 1 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 krm salt Topping 200 g naturell philadelphiaost 2 dl lemon curd Tips! De flesta kladdkakor är ganska låga, krämiga i mitten och knäckiga i kanterna. Bra utgång om man vill ha topping på. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög eller jäsa. Kladdkakor ska ha fasta kanter men dallra i mitten när du tar ut dem. [caption id="attachment_24829" align="alignnone" width="700"] Dekorera gärna din chokladkladdkaka med cream cheese-topping med ätbara blommor. Både vackert och gott.[/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop sedan ihop med resterande ingredienser med en ballongvisp. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna och sätt sedan in i kyl. Topping: Mjuka upp lemon curden genom att värma den lite under omrörning. Vispa sedan ihop med philadelphiaosten till en jämn kräm och bre den över kakan. Låt stå i kyl fram till servering. Skär kakan i rutor. Temperera kakan ca 30 minuter innan servering. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin