[caption id="attachment_25561" align="alignnone" width="700"] Mäktig choklakaka som är härligt kladdig med en sesamtosca i swirls och en nypa flingsalt är en riktigt härlig smakkombination! Foto Christina Uhlin[/caption] Chokladkladdkaka med flingsalt och sesamtosca Antal: 24 avlånga maffiga bitar eller 48 mindre bitar Tid: 1 timme Mäktig och mustig kaka! Nästan som en konfektbit. Kan absolut skäras i hälften så stora bitar. Håller 1-2 veckor i kyl väl förpackad, men bättre att frysa in om inte allt serveras på en gång. chokladkaka 250 g smör 5 dl strösocker 4 ägg 2 dl vetemjöl 1 ½ msk flingsalt 200 g ljus bakchoklad sesamtosca 300 g vita sesamfrön 150 g smör 2 dl strösocker ½ dl ljus sirap ½ dl vetemjöl ½ dl mjölk Gör så här! Hacka chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Smält chokladen däri på låg värme under omrörning. Rör ner socker, mjöl och salt till en klumpfri smet. Rör ner äggen ett i taget. Rör kraftig så smeten går ihop. Här kan du smaka av smeten om du vill ha mer flingsalt i. Häll smeten i en bakpapperklädd form 25×35 cm i storlek med ca 7 cm hög kant. Tosca: Smält smöret. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt koka 5 minuter. Vänd ner sesamfröna och blanda runt. OBS! Sesamtoscan är ganska tung och kommer att sjunka ner här och där i kakan när du klickar den över chokladkakssmeten (undvik att hälla), men det gör inget att toscan sjunker ner i kakan. Ger ett fint mönster och knäckighet åt kakan. Grädda i mitten av varm ugn på 175° varmluft i 25 minuter. Var försiktig när du tar ut kakan ur ugnen, den kommer att se lös ut och ”gunga” lite, och det ska kakan göra. Låt svalna innan du sätter den i kylen över natten, för enklast att skära i rutor när kylskåpskall med en varm kniv, t.ex spola kniven i hett vatten, torka av så ej blöt och skär sedan. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin