[caption id="attachment_24920" align="alignnone" width="700"] Mörk kladdig chokladkaka toppad med hallonmousse, perfekt till både sommarfikan som till en dessert på middagen.[/caption] Mörk chokladkladdkaka med hallonmousse Fräsch hallonmousse på en segt kladdig och lite knäckig chokladkaka är en vinnande kombo. Dessutom är den glutenfri! Antal: 16 bitar Tid: 1 timme 125 g smör 3 dl strösocker 1 dl potatismjöl (luftigt uppmätt) 1 krm salt 1 dl kakao 2 ägg Hallonmousse 225 g hallon 3 gelatinblad 3 dl vispgrädde ¾ dl florsocker Garnering ca 150 g färska hallon Tips! När du ska spritsa ut hallonmoussen så måste den stelna något först. Annars sjunker den ihop och tappar formen. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske till och med titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög eller jäsa. Kladdkakor ska ha fasta kanter men dallra i mitten när du tar ut dem. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, potatismjöl, salt och kakao till en klumpfri smet. Rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en rund bakform med avtagbar botten. Klä först botten med bakplåtspapper, smöra och bröa kanterna. Grädda i mitten av ugnen i 17–20 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten och ha fasta kanter. Låt svalna helt i formen. Sätt sen i kyl. Under tiden kakan står i kyl, gör hallonmoussen. Hallonmousse: Om frysta hallon, låt dem rinna av i en sil. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden fluffig med florsocker. Tillsätt hallonen och vispa fluffigt. Hallonen gör att grädden "släpper" lite. Smält lite av hallongrädden i en kastrull med urkramade gelatinblad. Tillsätt det sedan till resterande hallonsmet och vispa snabbt ihop. Låt stå ca 30 minuter i kyl. När kakan är helt kall, bre på ca 2/3 av hallonmoussen och låt 1/3 stelna ytterligare till spritsbar konsistens. Spritsa toppar längs med kanterna på kakan och lägg färska hallon i mitten. Ställ kallt. Ta ut kakan ca 30 minuter innan servering. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin