[caption id="attachment_19568" align="alignnone" width="333"] Choklad- och rödbetskaka med smak av apelsin går hem hos de flesta![/caption] Choklad- och rödbetskaka med apelsin En mjuk sockerkaka med smak av rödbeta, choklad och apelsin! Mer choklad? Vänd ner 50 g hackad choklad i smeten. 1 timme 30 minuter 2 färska rödbetor, ca 125 g 2 ägg 1 ¾ dl strösocker ½ dl rapsolja 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver 2 apelsiner CHOKLADGLASYR 1 ½ dl florsocker ½ dl kakao 1 msk pressad apelsinsaft Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Skala rödbetorna och riv grovt, krama ur rivet och låt det sedan rinna av i durkslag. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en skål, tillsätt olja och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör ner i äggsmeten. Blanda till en jämn smet. Finriv skalet från apelsinerna och tillsätt (spar ev lite till garnering). Tillsätt rödbetorna och blanda väl. Häll upp i en avlång smord och bröad eller bakplåtspappersklädd form, ca 20x10 cm. Grädda i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Låt svalna i formen ca 30 minuter. Rör samman ingredienserna till glasyren, den ska gå ihop men vara lite flytande. Stjälp upp kakan, bred på glasyr och servera, gärna med lite mer finrivet apelsinskal. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson [caption id="attachment_19567" align="alignnone" width="333"] Chokladglasyren är ett måste på denna choklad- och rödbetskaka![/caption]