[caption id="attachment_17534" align="alignnone" width="640"] Servera gärna vispad grädde och säsongens frukt och bär till marängen![/caption] CHOKLAD- OCH MANDELMARÄNG 5 äggvitor 5 dl florsocker 50 g mörk choklad 1 dl mandelspån Lägg äggvitorna med lite av florsocker i en rostfri bunke. Vispa över vattenbad tills vit och fluffig smet. Gärna med elvisp. Tillsätt resterande florsocker under fortsatt vispning. Vispa totalt ca 10 minuter. Var försiktigt så ingen ånga från vattnet kommer ner i marängen, så skålen med den blivande marängen måste täcka öppningen av kastrullen. Ta sedan av skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängsen har svalnat och blivit fast. Cirka 10 minuter. Hacka och smält den mörka chokladen. Vänd ner den slarvigt i marängen. Forma en cirkel av marängen på en bakpapperklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Strössla över mandelspån och baka (gärna varmluft) i mitten av ugnen på 125° i cirka 60 minuter. Marängen är klar när den släppt från bakpappret. Tips! Istället för en stor maräng, så gör många små istället, eller ca 10 lite större. Mandel kan bytas mot t.ex finhackade valnötter eller hasselnötter, eller ingen mandel/nötter alls. Varma hjortron eller hösthallon passar fint till. Även banan och en kolasås. Puss//Sandra