[caption id="attachment_26277" align="alignnone" width="700"] Härliga chocolate chip cookies med hallon, vanligt strösocker och mörk choklad. Du kan givetvis baka på annat socker, t.ex brunt farinsocker och använda vit- eller ljus choklad istället för mörk choklad.[/caption] RECEPT - CHOCOLATE CHIP COOKIES MED APELSIN Chocolate chip cookies med hallon Härliga chocolate chip cookies med hallon, vanligt strösocker och mörk choklad. Du kan givetvis baka på annat socker, t.ex brunt farinsocker och använda vit- eller ljus choklad istället för mörk choklad. ca 25 stycken 40 minuter 200 g smör, mjukt och rumstempererat 3 dl strösocker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g mörk choklad 100 g färska fasta hallon 1/2 msk potatismjöl Tips! Alla mina bakrecept är bakade på varmluft. Det betyder inte att du måste höja temperaturen om du bakar med under- och övervärme, för att alla ugnar fungerar olika. Beroende på märke och ålder på ugnen. Utgå från receptet och håll uppsikt. Kanske är din ugn supereffektiv och tiden behöver kortas ner eller så kanske du behöver förlänga tiden något. Gör så här! Rör smöret krämigt med strösocker. Tillsätt äggen och rör om tills smeten går ihop. Gör det gärna i en bakmaskin och använd vingen. Mät upp och blanda vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop med smöret till en smidig kakdeg. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen halvgrovt. Vänd hallonen i potatismjölet. Vänd ner choklad och hallon i kaksmeten. Försök att inte mosa hallonen för mycket. det kommer att vara både kladdigt och en del mosiga hallon, men det ska inte mosas så mycket att det blir en purè av hallonen. Mjöla händerna (ganska kladdigt så mjöla extra mellan varven) och rulla 27 jämnstora bollar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ca 9 bollar/plåt. De kommer att flyta ut. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 9–12 minuter. Låt svalna på plåten. RECEPT - GLUTENFRIA JORDNÖTSKAKOR Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin