[caption id="attachment_20064" align="alignnone" width="638"] Härligt segmjuka chocolate chip cookies med knapriga kanter och smak av apelsin. En vinnande smakkombination![/caption] Chocolate chip cookies med apelsin 20 st 200 g smör, mjukt och rumstempererat 3 dl strösocker 2 ägg finrivet skal av 2 apelsiner, ca 2 msk luftigt uppmätt 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 100 g mjölkchoklad Tips! Det finns chokladknappar om du vill ha den klassiska looken chocolate chip cookies, men hackad choklad går hur bra som helst! Vill du inte ha ljus choklad går det bra med mörk eller vit choklad med. Men just apelsin går väldigt väl ihop med mjölkchoklad. Gör så här! Vispa smöret krämigt med strösocker. Tillsätt äggen och rör om tills smeten går ihop. Riv apelsinskalet fint och tillsätt. Mät upp och blanda vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop med smöret till en smidig kakdeg. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen både fint och grovt och arbeta in i kakdegen. Mjöla händerna och rulla 20 jämnstora bollar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ca 10 bollar/plåt. De kommer att flyta ut och mitten blir mjukt seg och kanterna knapriga. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna på plåten. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson