[caption id="attachment_25045" align="alignnone" width="700"] Snabblagad chili- och saffransaioli som du gör på 10 minuter med en stavmixer. Lättlagat och framförallt gott.[/caption] Saffransaioli med chili Mängd: 3 dl Tid: 10 minuter 1 ägg 1 msk vitvinsvinäger 3 dl neutral rapsolja 1-2 krm salt 1-2 krm svartpeppar 1 pkt saffran, 1/2 g 1 tsk torkade chiliflakes ev några droppar citronsaft 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven Tips! Aiolin är godast om den får stå i 1–2 dygn innan servering. Om du tycker aiolin är för tjock kan du spä med 1-2 msk kallt vatten. Lite aioli över? Dryga ut med grekisk yoghurt. Ca 1/2 dl aioli + 1 1/2 dl yoghurt. Vips så har du en ny sås. Gott till grillad fisk! Gör så här! Knäck ner ägget i ett högt kärl. Lägg i resterande ingredienser. Sätt i en stavmixer och för den sakta uppåt. När det börjar likna en majonnäs, för stavmixern upp och ner snabbt några gånger. Smaka av med eventuellt mer salt, peppar och citronsaft. [caption id="attachment_25046" align="alignnone" width="700"] Jag älskar kalla såser och röror till kräftor! Att vispa creme fraiche tjockt och smaksätta med färska örter är också riktigt gott.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin