[caption id="attachment_25818" align="alignnone" width="700"] Matig cheesecake med räkor, rom och pepparrot passar vilket högtidsbord som helst, enkel är den att göra med.[/caption] Laxtårta med gräslök - RECEPT Räkcheesecake med pepparrot Festligt till påsk – cheesecake med räkor och röd rom på kavringsbotten. Räkcheesecaken håller ca 3 dygn i kyl och absolut godast om den görs dagen före servering. Vänta med att garnera tills samma dag räkcheesecaken ska serveras. antal: 12 bitar tid: 45 minuter Botten 200 g kavring, ca 6 skivor bröd 75 g smör ½ tsk av vardera salt och peppar Fyllning 3 gelatinblad 1 rödlök 2 dl crème fraiche 300 g naturell färskost 1/2 dl fint riven pepparrot, luftigt uppmätt 80 g röd rom 1/2 dl hackad dill, ca 20 g 200 g skalade räkor 1/2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar Garnering gröna salladsblad, röd rom, skalade räkor, strimlat citronskal, dillvippor Gör så här! Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Botten: Mixa kavringen i en matberedare med kniv. Smält smöret. Blanda ihop smöret med kavringen samt salt och peppar. Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbar botten och ca 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i en skål och rör ihop med crème fraiche, färskost, pepparrot, rom och dill. Hacka räkorna grovt och vänd ner i smeten. Smaka av med salt och peppar och ev mer pepparrot. Ta lite av fyllningen och lägg i en kastrull och smält det avrunna gelatinet däri på låg värme. Det får inte koka. Rör sen ner blandningen från kastrullen i resterande fyllning. Häll smeten över kavringsbottnen. Låt stelna i kyl minst 1 timme. Garnering: Garnera längs kanten med röd rom. Lägg salladsblad och räkor i mitten och strö över citronskalsstrimlor och dillvippor. Ägghalvor med het räk- och curryröra - recept Recept Sandra Palmqvist foto Christina Uhlin