[caption id="attachment_17579" align="alignnone" width="700"] I år var det verkligen blåbärets år! Passa på att göra denna smarriga cheesecake.[/caption] •12 bitar •ca 1h 1 paket oreokex, ca 150 g 100 g smör Fyllning 300 g vit choklad 400 g naturell färskost, rumstempererad Topping 300 g blåbärssylt med fast konsistens 200 g färska blåbär, vanliga eller "amerikanska". 1. Smält smöret. Kör kexen i en matberedare till smulig konsistens. Blanda ihop med smöret. Tryck ut i en bakpapper pajform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, och ställ i kylen. 2. Hacka chokladen fint och smält försiktigt över vattenbad. Blanda sedan med den rumstempererade färskosten och häll över kexbottnen. Ställ åter i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, ca 30 minuter. 3. Under tiden värm försiktigt blåbärssylten tills den smält. Den får ej koka! Häll sedan över den stelnade cheesecaken. En fast sylt, som är som en gelè från början, gör att blåbärstäcket får en skärbar konsistens när det stelnat och du slipper hålla på med gelatin. Bra va! Njut med en kopp kaffe och sällskap eller egentid i tv-soffan med din favoritserie om du så vill! PUSS//Sandra P.S Om inget annat står, så är det som vanligt bilder från min mobil.