[caption id="attachment_25553" align="alignnone" width="700"] Skönt gröna "biffar" på broccoli, bulgur och koriander. Supergott till kallrökt lax, kallskuret eller bara som de är.[/caption] Broccoli- och bulgurpuckar med koriander, yoghurt och rökt lax Matiga och mättande grönsakspuckar. Ät som här med rökt lax, eller servera med t.ex stekt svamp eller rostade rotfrukter. Antal: 2 portioner Tid: 30 min 1 broccolistånd, 250 g 1 kruka koriander eller 2 msk fryst 2 ägg 3 dl kokt bulgur ½ msk fiberhusk ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller olja till stekning Tillbehör (lax och kallskuret om man vill) 200 g kallrökt lax eller kallskuret 2 dl tjock yoghurt, t.ex turkisk BROCCOMOLE - SOM GUACAMOLE FAST MED BROCCOLI Gör så här! Skär broccolin i mindre bitar, inkl stammen. Koka i lättsaltat vatten tills mjuk, men med lite tuggmotstånd. Häll av, låt svalna. Kör till ett hack i matberedare eller några tag med stavmixern. Hacka koriandern. Rör ihop med övriga ingredienser. Låt stå 5 minuter så smeten sväller lite. Forma 6 mindre ”biffar” och stek på medelvärme i en stekpanna tills fin färg på båda sidor, ca 10 minuter totalt. Servera direkt med laxen och yoghurt eller som i tipsen nedan. Tips! Koka gärna bulgurn i grönsaksbuljong för mer smak. Om du varken vill ha lax eller kallskuret så servera gärna med knaperstekta tärningar av eldost (svensk halloumi), tofu eller ugnsrostade grönsaker. Rostade frön och nötter är också gott till eller en vitkålssallad med asiatiska smaker som sesamolja, chili, lime och vitlök. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin