[caption id="attachment_24845" align="alignnone" width="700"] Enkel och lättbakad black & white kladdkaka. Med både mörk och vit choklad blir det dubbelt så gott![/caption] Black & white kladdkaka Även kallat tigerkladdkaka. Det är när en mörk och en vit kladdkakssmet blandas så blir det inte bara häftiga "tigerränder" utan kladdkakan blir härligt seg och knäckig i kanterna och på ytan med ett mjukt chokladigt inre. Antal: 16 bitar Tid: 1 timme Mörk chokladsmet 125 g smör 3 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 krm salt 1 dl kakao 2 ägg Vit chokladsmet 125 g smör 200 g vit choklad 3 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 krm salt 2 ägg Tillbehör vispgrädde Tips! Kladdkakor tycker jag blir bäst av att stå till sig en natt i kylskåpet. Låt den bli rumstempererad innan servering. Gör så här! Mörk: Smält och bryn smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, salt och kakao till en klumpfri smet. Rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en bakpappersklädd rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°. Vit: Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och tillsätt. Rör tills den smält. Tillsätt socker, mjöl och salt och rör till en klumpfri smet. Rör ner äggen ett i taget. Klicka ner den vita smeten och rör runt slarvigt med en gaffel. Eller spritsa ner den vita smeten i "rader" lite kors och tvärs. Sedan sköter ugnen det sista. Baka i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt helst stå över natten i kyl innan servering. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin