[caption id="attachment_25097" align="alignnone" width="700"] Rödbetsgroddar är inte bara gott, det gör bbq-kycklingen med blomkålsmos även vacker att titta på.[/caption] BBQ-kyckling med blomkål- och parmesanmos Antal: 4 port Tid: 1 timme 500 g kycklinglårfileér 3 dl rökig barbequesås 2 rödlökar 50 g parmesan 2 vitlöksklyftor 800 g blomkål 100 g naturell färskost 25 g smör ¾ tsk salt ½ tsk svartpeppar 2 msk av kokvattnet Garnering valfria groddar, t ex rödbetsgroddar Tips! Vill du ha magrare mos? Mixa blomkålen endast med lite av kokvattnet inkl några droppar grönsaksfond istället för färskost, och halvera mängden riven parmesan. Det finns färskost med lägre fetthalt. Lyxa till det? Några droppar tryffelolja smakar fantastiskt i ett blomkålsmos. Gör så här! Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och smeta på bbq-såsen. Skala och klyfta rödlöken och lägg runtom, salta och peppra över alltihop. Tillaga i ugnen 45–50 minuter.Det kan ta längre eller kortare tid beroende på din ugn. Innertemperaturen på kycklingen ska vara 72°. Kycklinglår blir bara godare och mörare ju längre de är i ugnen. Riv parmesanen fint. Skala och skiva vitlöken. Skölj blomkålen och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Precis innan du häller av, låt vitlöken vara med i vattnet ca 1 minut. Häll av kokvattnet men spara lite att spä moset med. Mixa blomkål och vitlök slätt, i en blender eller med en stavmixer, tillsammans med färskost och smör. Spä eventuellt med lite kokvatten. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med blomkålsmoset. Garnera gärna med lite rödbetsgroddar. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin