Denna smulpaj blir verkligen riktigt god! Jag gjorde på frysta hallon, ej tinade. Om du gör på färska hallon kan du nog minska på potatismjölet något. Och smuldegen passar till nästintill all frukt och bär, men speciellt god till just sötsyrliga bär som hallon, blåbär, lingon och vinbär. Nedan på bilden har du en smulpaj med lingon och kola. Receptlänk längre ner i inlägget. [caption id="attachment_19703" align="alignnone" width="681"] Denna ljuvliga smulpaj med lingon och kola hittar du i senaste Allers, nr 35! FOTO: Ralph Månsson[/caption] Lingon- och kolasmulpaj - recept Om du vill testa med t.ex äpplen, så välj syrliga äpplen. Vill du göra smulpajen på päron, så hade jag skalat och förvällt päronen i en lätt sockerlag med lite vitt vin, sen delat päronen i halvor och sedan lagt på smuldegen. Hallonsmulpaj med kokos och vit choklad 4 portioner 250 g hallon ½ dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 1 dl strösocker ½ tsk bakpulver 50 g smör 50 g vit choklad Sockerfri smulpaj med blåbär - recept Gör så här! Hacka chokladen fint och blanda med övriga torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ kallt i kyl 1 timme. Blanda hallon och potatismjöl. Häll upp i en rund ugnsfast form ca 24 cm ∅. ”Raspa/smula” över den kalla smuldegen över hallonen och baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen. (svårt att "raspa" smuldegen? Hacka upp den med hjälp av en kniv). Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Gluten- och laktosfri smulpaj i glas med hjortron - Recept Puss! Recept: Sandra Palmqvist