Banankladdkaka med kola, jordnötter och choklad Härligt krämig av den mosade bananen i smeten och fin smak av chokladen. Antal: 12 bitar Tid: 1 timme 125 g smör 1 mogen banan 2 ägg 2 ½ dl farinsocker 2 dl vetemjöl 1 dl salta jordnötter 50 g mörk choklad Mjölkchokladfluff 3 dl vispgrädde 100 g mjölkchoklad, typ Marabou Garnering hackad choklad av valfri sort hackade jordnötter dulce de leche (färdig kolakräm) Tips! Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög eller jäsa. Kladdkakor ska oftast ha fasta kanter men dallra i mitten när du tar ut dem, MEN denna kaka beter sig lite annorlunda. Den dallrar inte så mycket, men blir härligt krämig ändå. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Mosa bananen i en bunke. Tillsätt ägg, socker och mjöl och blanda. Rör ner smält smör och fortsätt blanda tills det precis går ihop. Hacka jordnötter och choklad och vänd ner i smeten. Kläm fast ett bakpapper i botten av en rund form med avtagbar botten, 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Häll i smeten. Baka i mitten av ugnen i 15–17 minuter. Låt svalna och låt stå i kyl över natten. Chokladfluff: Värm grädden, den får ej koka. Hacka chokladen och rör ner tills den smält. Häll blandningen i en skål och låt stå kallt minst 4 timmar eller över natten. Lossa kladdkakan från formen och lägg upp på ett fat. Vispa upp fluffet och bre på kakan. Garnera med hackade jordnötter och choklad och om du vill, spritsa ut små toppar av dulce de leche. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin