[caption id="attachment_22371" align="alignnone" width="700"] Bakad sötpotatis går väl ihop med räkor och grön sparris. Rom och creme fraiche är inte nödvändigt, men lyfter rätten.[/caption] Bakad sötpotatis med grön sparris, rom och räkor Enkelt och väldigt gott. Crème fraiche går väldigt väl ihop med räkor och rödlök. Antal: 2 port Tid: 1 timme 20 minuter 1 st stor sötpotatis eller 2 små 8 st gröna sparrisar 500 g räkor med skal ½ st rödlök smör till stekning salt och peppar 1 dl crème fraiche ½ burk röd rom ev hackad dill Tips! Rucolasallad är gott till. Rucolans peppriga smak går väl ihop med sötpotatisens sötma och sältan i räkorna och rommen. Gör så här! 1.Skrubba potatisen ren och baka mjuk i varm ugn på 200° i ca 1 timme. Känn med sticka att den är klar. Om du har en stor potatis, dela den på längden innan du bakar den i ugn med snittytan uppåt. 2.Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen. Skala räkorna, spara skalet till en soppa om du vill. Skala och hacka löken. 3.När potatisen är klar, stek sparrisen hel i lite smör i en panna med salt och peppar, 1–2 minuter. 4.Skär ett snitt i potatisen om du bakat den hel. Om du bakat den i halvor, gröp upp den lite. 5.Toppa potatisen med sparris, räkor, crème fraiche, rom, hackad rödlök och eventuellt lite dill. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin