[caption id="attachment_22931" align="alignnone" width="700"] Ugnsbakad butternutpumpa med skåror som en hasselbackspotatis med fetaost och karamelliserad gul lök. Supergott![/caption] Bakad pumpa med fetaost och stekt lök På endast 5 ingredienser! Och beroende på hur hungriga ni är, så passar rätten till 2-4 personer. Så gott och en ganska fin maträtt att den även kan platsa på en lördagsbjudning med. Antal: 4 portioner Tid: 1 timme 1 st butternut squash pumpa 2 st gul lök 1 st fetaost, ca 150 g ½ dl hackad persilja ½ dl ströbröd 25 g smör salt och peppar Tips! Det du behöver ha hemma är smör, salt och peppar. De 5 ingredienserna är: butternut squash pumpa gul lök fetaost persilja ströbröd. Gör så här! Skala och dela pumpan en gång på längden, gröp ev ur. Skär skåror i pumpan, som en hasselbackspotatis. Smält smöret och pensla pumpan med det. Salta och peppra. Om du vill så spara kärnorna och ugnsrosta. Blanda ihop ströbröd och persilja och strö över. Tillaga i varm ugn på 175° i ca 45 minuter. Skala och skiva löken, stek den mjuk i olja eller smör, salta och peppra. När pumpan nästan är mjuk och klar, ta ut och toppa den med den stekta löken och fetaosten och låt den gå det sista i ugnen. Servera! RECEPT - saftig mandel- och pumpakaka med chokladtopping Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö