[caption id="attachment_25873" align="alignnone" width="700"] Nästan som en tårta är den här fina rulltårtan med lemon curd och citronsmörkräm. Dekorera med små påskägg i choklad eller marsipan.[/caption] Påskfin rulltårta Nästan som en tårta är den här fina rulltårtan med lemon curd och citronsmörkräm. Dekorera med små påskägg i choklad eller marsipan. Antal: 20 bitar Tid: 45 minuter Rulltårtsbotten 3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl blå vallmofrön 1/2 dl mjölk, rumstempererad Fyllning 2 dl färdig lemoncurd, ca 150 g Smörkräm 200 g mjukt och rumstempererat smör 150 g florsocker 1 dl lemoncurd, ca 75 g Garnering, valfritt 1 tsk kakao 1/2 tsk vaniljextrakt 1/2 tsk vatten godis, t.ex små påskägg i choklad eller marsipan Enkel påsktårta med hallonmousse - recept Tips! Fågelbo i choklad: Pensla och ringla i en kupolformad silikonform eller klä en rund liten skål med bakpapper, genom att skrynkla ihop bakpapperet och fästa det på skålen. Pensla tunt med lite olja och ringla över smält choklad i omgångar. Sätt i kyl/frys om det behövs. Ringla choklad, låt stelna, ringla över mer, låt stelna och fortsätt så. Till ett litet chokladfågelbo som på bilden räcker det med ca 100 g choklad. [caption id="attachment_25874" align="alignnone" width="700"] Lite pyssligt att gör en korg i choklad, men blir en rolig garnering.[/caption] Gör så här! Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 225° varmluft. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön. Vänd ner det växelvis med mjölken i äggsmeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Låt den svalna. Fyllning: Bred ut lemoncurd över hela ytan. Mjuka gärna upp curden genom att röra i den så är den lättare att bre på. Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från kortsidan mot kortsidan. Låt den ligga så ihoprullad i kylen. Smörkräm: Lägg smör och florsocker i en skål. Värm försiktigt lemon curden (t.ex i en kastrull så mjuk och lite rinnig) och tillsätt till smöret. Vispa krämen mjuk och fluffig med elvisp. Låt den sätta sig lite i kylen så den blir bredbar. Bred smörkrämen över rulltårtan. Spara gärna lite och spritsa runtom om du vill. Garnering: Rör ihop kakao, vanilj och vatten och stänk det över rulltårtan genom att doppa toppen av en liten pensel och skaka/skvätta den mot rulltårtan. Detta gör att rulltårtans yta liknar ett spräckligt ägg (eller en gammal banan ;). Låt rulltårtan stå ute i rumstemperatur minst 40 minuter före servering så att smörkrämen är mjuk. Dekorera med godisägg, och kanske ett fågelbo av choklad, se tips. [caption id="attachment_25875" align="alignnone" width="700"] Påskfin rulltårta som ser ut som ett spräckligt ägg, eller en gammal banan..oavsett vad så är den god.[/caption] Kokosbakelser med chokladägg - recept Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin