[caption id="attachment_25142" align="alignnone" width="700"] Världens godaste bagel med färskost, akllrökt lax, valnötter och äpple. Supergott![/caption] Bagel med kallrökt lax, äpple, groddar, färskost och valnötter Antal: 1 port Tid: 15 minuter 1 bagel 30 g valnötter ½–3/4 dl naturell färskost 1 näve groddar eller sallad ½ äpple 100 g kallrökt lax salt och peppar Tips! Det finns många roliga groddar och skott i butik numera. Du kan även grodda själv. Året runt. Supernyttigt och gott både i en macka och på övrig mat. Vill du inte använda groddar för du är rädd för ev ehecbakterier, så använd sallad istället. Om du ska grodda själv se till att fröna du ska grodda är pastöriserade. Köper du färdiga groddar, så köp svenskt. Är mindre risk för bakterier då och även en god hygien är a och o. Gör så här! Rosta eller värm bageln om du vill. Hacka valnötterna grovt och rör ihop med färskosten, bre på bageln. Lägg på sallad/groddar. Skiva äpplet och lägg på tillsammans med laxen. Salta och peppra. Ät och njut! Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin