[caption id="attachment_24955" align="alignnone" width="700"] Baconlindad korv med ett rustikt sötpotatismos sätter guldkant på vardagens middagar.[/caption] Baconlindad korv med sötpotatisstomp och rostade tomater Antal: 2 port Tid: 45 minuter 2 kryddiga korvar à 110 g, t ex chorizo eller salsiccia 4 skivor bacon 200 g små tomater Potatisstomp 250 g sötpotatis 4 salladslökar 25 g smör salt och peppar Tips! Lite malen kanel i sötpotatisstompet, ca 1–2 krm, höjer smaken och går väl ihop med kryddiga korvar och den lätt rökta smaken från baconet. Strimlad salladslök är gott och dekorativt till. Gör så här! Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka, ca 20 minuter. Under tiden, ansa och skiva salladslöken. Sätt ugnen på 180°. Häll av potatisen, stompa med smöret och vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar. Rulla in varje korv i två skivor bacon. Ugnsstek korven tillsammans med tomaterna i 12–15 minuter. Håll koll, alla ugnar fungerar olika och akta så inte korven spricker. Baconet ska bli gyllene, korven färdig och tomaterna börja spricka lite i skinnet och safta sig lite. Du kan också tillaga korven på grillen. Servera korven och tomaterna direkt med sötpotatisstompet. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin