[caption id="attachment_25528" align="alignnone" width="700"] Baconlindad broccoli som sen gratineras med ost och till det serveras en krämig dipsås, ljuvligt gott![/caption] Parmesanbakad och baconlindad broccoli med dipsås Linda bacon runt små broccolibuketter och servera som tilltugg eller liten förrätt tillsammans med lättfixad sour cream-dipsås. 12 stycken 30 minuter 250 g broccoli 12 skivor bacon 0,5 dl fint riven parmesanost Dipsås 0,5 dl majonnäs 0,5 dl crème fraiche 0,5 dl hackade örter, t.ex gräslök, persilja salt och peppar Topping 2 msk fint riven parmesanost Broccomole - guacamole med broccoli Tips! En skiva bacon räcker till en normalstor broccolibukett. Hur många buketter det blir beror på hur broccolin ser ut, men ca 12 stycken på 250 g broccoli. Man äter gärna 4–5 stycken buketter per person. Stammen kan du spara till soppa eller mos, eller rulla in i bacon den med om du vill, beräkna då någon skiva bacon extra + att stammen tar lite längre tid i ugnen. [caption id="attachment_25529" align="alignnone" width="700"] Små och naggande goda är de baconlindade broccolibuketterna, man tar gärna mer än en...[/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 180°, varmluft. Dela broccolin i mindre buketter. Stammen kan du spara till soppa eller mos, eller rulla in i bacon den med om du vill, beräkna då någon skiva bacon extra. Linda in varje broccolibukett i en skiva bacon och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen tills de är fint gyllene och baconet är knaprigt i kanterna, ca 10 minuter. Alla ugnar fungerar olika så förläng tiden om de inte är riktigt klara. Ta ut, strö över parmesan och sätt sen in i ugnen igen ca 5 minuter. Dipsås: Rör ihop majonnäs, crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Topping: Strö lite parmesan över broccolibuketterna och servera direkt som tilltugg eller snacks ihop med dipsåsen. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin