Jag gillar okonstlad mat. Långkok och avancerade recept i all ära, men även de enkla recepten har sin charm. Speciellt vardagarna som oftast är fyllda med annat är det perfekt med enkla och snabba recept. T.ex med en färdig pizzadeg gör du snabbt egna piroger. Fyll med bacon och ost, köttfärs eller grönsaker. Snabbt enkelt och gott! [caption id="attachment_25950" align="alignnone" width="700"] Med en färdig pizzadeg gör du snabbt egna piroger. fyll med bacon och ost, köttfärs eller grönsaker. Snabbt enkelt och gott![/caption] FÄRSFYLLDA TACOPIROGER - RECEPT Piroger med bacon och ost på färdig pizzadeg Antal: 8 st Tid: 1h 1 pizzadeg, 400 g Fyllning 280 g tärnat bacon ½ purjolök 2 vitlöksklyftor ½ msk smör 150 g lagrad riven ost salt, svartpeppar Topping 1ägg 1 msk flingsalt Tips! Du kan fylla dina snabba piroger med vad du vill. Köttfärs, grönsaker eller vegetarisk "färs". Så här gör du piroger på färdig pizzadeg! Stek baconet krispigt och gyllene, låt rinna av i sil eller på hushållspapper. Ansa och skiva purjolöken tunt, skala och riv vitlöken. Stek mjukt på låg värme i smör. Salta och peppra. Dra av från värmen och rör i bacon och ost. Smaka av igen. Dela pizzadegen i 8 rektangulära bitar. Forma/tryck ihop fyllningen och fördela den diagonalt på varje rektangel, vik över och ihop som en trekant, knip ihop kanterna. Dom kommer bli lite ojämna, men det är ok. Om du vill kan du göra rektangulära piroger. Lite lättare att vika. Lägg på en bakpapperklädd plåt, pensla med uppvispat ägg, strö över flingsalt. Tillaga klart i varm ugn på varmluft, 225° i 10-15 minuter. Ska bli fint gyllene. Håll uppsikt! SNABBA GRÖNSAKSSPIROGER PÅ FÄRDIG PIZZADEG - RECEPT [caption id="attachment_25951" align="alignnone" width="700"] Med en färdig pizzadeg gör du snabbt egna piroger. fyll med bacon och ost, köttfärs eller grönsaker. Snabbt enkelt och gott![/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin