[caption id="attachment_25062" align="alignnone" width="700"] Asiatisk räksallad med smak av het chili, söt mango, kryddig koriander och syrlig lime smakar underbart[/caption] Asiatisk räksallad med mango En klassisk asiatisk räksallad med hetta från chili, sötma från mango och kryddighet av koriander. Med syra från limes så blir den perfekt! Antal: 4– 6 port Tid: 20 minuter 1 rödlök 1 mogen mango 1 avokado ½ röd chili, t ex spansk peppar 1 kruka färsk koriander 1 lime 3 msk olivolja 1–2 krm salt 2 krm grovmalen svartpeppar eller från kvarn 150 g skalade räkor Tips! Vill du förbereda? Följ receptet, men tärna och vänd ner avokadon precis innan servering och vänd ner de skalade räkorna då med. Varför? Avokadon kan få en trist färg annars och limesaften ger räkorna en mer stum konsistens. I välsorterade butiker finner du både tärnad avokado och tärnad mango i frysdisken om du inte finner färsk. Gott att ha i den asiatiska räksalladen är några droppar fisksås. Om du vill, byt ut olivoljan mot sesamolja istället. Supergott! Skalar du dina räkor själv, så beräkna att vikten med skal blir ca 1/3 skalade räkor. Släng inte räkskalen! Blir en superb räkfond. [caption id="attachment_25063" align="alignnone" width="700"] Såsen du ser på bild är en aioli smaksatt med saffran och chili. Du hittar receptet här på bloggen. Riktigt god till kräftor. Till kyckling med för den delen.[/caption] Gör så här! Skala och skiva löken. Skala och tärna mangon. Gröp ur och tärna avokadon. Skiva chilin tunt, hacka koriandern grovt. Lägg i en skål. Riv skalet fint av limen och pressa ur saften. Rör ihop skal och saft med olivolja, salt och peppar. Vänd ihop grönsaker, frukt, limeolja och räkor, servera inom 20 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin